Copyright © Bob Struyf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij APHRODITE is een duikinitiatie altijd gratis

Elke vrijdag van 21u00-22u00, na afspraak
(uitgezonderd in juli en augustus)
In het zwembad van Sportpark De Nekker te Mechelen

Inlichtingen bij Kris 0494/66.66.69 - E-mail

Wat houdt zo’n initiatie in?
Je krijgt uitleg over hoe onze sport precies in elkaar zit.
Je maakt kennis met het duikmaterieel.
Je leert enkele basistechnieken zoals snorkelen, eendenduik, ademen onder water.
Elke initiatie eindigt met een echte duik, met duikfles met ontspanner, in het zwembad.
Wil je hierna niet stoppen dan moet je op datum van het behalen van het 1* duikbrevet wel de leeftijd van 14 jaar hebben.

Beschik je over een duikbril, vinnen, snorkel en een loodgordel breng die dan mee, anders zorgen wij er wel voor.Waarom kiezen voor een duikschool aangesloten bij CMAS.
(CMAS is gebaseerd op vrijwillige niet commerciële basis)
In een ontspannen sfeer leren onze ervaren onbezoldigde lesgevers je de technieken van het duiken. Een brevet haal je niet in een bepaald aantal lessen. Er is geen tijdsdruk, afhankelijk van je eigen mogelijkheden bepaal je zelf het ritme. De benodigde technieken moet je op een veilige manier beheersen, dat is voor ons het belangrijkste niet hoe lang een opleiding duurt. Zelfs na het behalen van je brevet blijven onze ervaren instructeurs je belangeloos begeleiden zowel bij open waterduiken als in het zwembad. Je kan ook gratis gans het jaar je duikvaardigheden vervolmaken tijdens de zwembadtrainingen onder begeleiding van onze lesgevers.


Welk materieel heb je later nodig?

Bij aanvang van de zwembadlessen heb je het volgende materieel nodig: duikbril, vinnen, snorkel en loodgordel.
Na ongeveer 8 weken ben je 1* duiker. Op datum van homologatie van je 1* duikbrevet dien je wel de leeftijd van 14 jaar te hebben.
Je mag nu onder begeleiding beginnen duiken en je hebt dan volgend extra materieel nodig: duikpak, duiklaarzen, duikhandschoenen, duikuurwerk, dieptemeter, duikmes en kompas.

Volgend materieel dat je ook nodig hebt kan je het eerste jaar gratis gebruiken: duikcomputer, duikfles, ontspanner met manometer en reddingsvest.
Later kan je het huren aan een democratische prijs.